کد مطلب: 107102
رئيس محيط زيست شهرستان اردل:
پلنگ ايراني در منطقه حفاظت شده اردل مشاهده شد
تاریخ انتشار : 1393/08/04
نمایش : 2580
يک قلاده پلنگ ايراني در حوزه حفاظت شده کارون 4 اردل مشاهده و عکس برداري شد.
افشين اسدي دقايقي پيش در گفت و گو با خبر نگار هفت چشمه با اشاره به مشاهده و عکس برداري از يک قلاده پلنگ ايراني درارتفاعات شهرستان اردل اظهار داشت: يک نفر از همياران محيط زيست شهرستان موفق به ثبت تصوير از يک قلاده پلنگ ايراني در ارتفاعات حوزه کارون 4 اين شهرستان شده است.
اسدي اضافه کرد: احسان سلطاني هميار اداره حفاظت محيط زيست شهرستان ضمن ارائه عکس هاي گرفته شده از پلنگ ايراني اظهار کرده که پلنگ مشاهده شده جثه بزرگي داشته است.
رئيس محيط زيست شهرستان اردل اضافه کرد: در عرصه هاي زيست محيطي کارون 4 حيات وحش شاخصي چون پلنگ ، گرگ، بزکوهي وکبک زيست مي کنند.
احسان سلطاني هميار اداره حفاظت محيط زيست که توانست از اين حيوان عکس بگيرد در اين باره گفت: حقيقت آن است که براي حفاظت از پلنگ ايراني هيچ برنامه اي اعم از کوتاه مدت و بلند مدت تدوين نشده است و مي باسيت براي  حفاظت از آنها تصميمات جدي گرفته شود.
سلطاني افزود: بايد يک برنامه و پروژه سريع  را براي حفاظت اين گونه نادر در نظر گرفت  و مناطقي که پلنگ ايراني در آن ها وجود دارد را شناسايي کرده و به دنبال آن تدابير حفاظتي را افزايش دهيم.
 وي گفت تدابير حفاظتي مي تواند مواردي مانند نصب تابلوي هشدار دهنده در جاده ها و توجيه جوامع محلي در مورد اين واقعيت باشد که اين گونه اقدامات مي تواند حفاظت اين گونه حيوانات نادر را افزايش دهد.
اين هميار محيط زيست در پايان گفت:بايد با تشويق و توجه به افراد علاقمند و دوستدار طبيعت و حيوانات مشارکت هاي مردمي را در حفظ محيط زيست افزايش دهيم.
شايان ذکراست پلنگ ايراني با نام علمي panther pardus جزء خانواده گربه سانان ايران است.
پلنگ ايراني از بزرگترين گربه سان دنياست که در ارتفاعات بلند کوهستاني زندگي مي کند و همين بالا و دور از دسترس بودن آن باعث گرديده که انسان آنرا شکارگري مغرور بداند
اين پلنگ در اکثر نقاط ايران يافت مي‌شود اما اندازه‌ها و رنگ آن‌ها با هم تفاوت قابل توجهي دارند. به طور کلي طول بدن پلنگ‌هاي بالغ به ۱۶۰ و گاهي تا ۱۸۰ سانتي‌متر مي‌رسد و طول دم آن‌ها ۱۱۰ سانتي‌متر است. وزن اين پلنگ هم تا ۹۰ کيلوگرم و ارتفاع آن تا شانه تا ۷۵ سانتي‌متر مي‌‌رسد.
اصلي‌ترين تهديد پيش‌روي بقاي اين حيوان جداشدن زيستگاه‌ها و قطع ارتباط ژنتيکي گروه‌هاي مختلف اين حيوان است که معمولاً به تشکيل گروه‌هاي بسيار کوچک منجر شده‌است. به‌طوري‌که در همه قلمرو زيستي اين حيوان هيچ گروه جمعيتي وجود ندارد که دربرگيرنده بيش از ۱۰۰ پلنگ بالغ باشد.
کاهش طعمه بر اثر شکار انسان‌ها، گسترش زيربنايي، مزاحمت‌هاي انساني و از ميان رفتن زيستگاه (شامل چيدن گياهان و قارچ‌هاي خوراکي، ساخت معدن، جاده‌سازي،جنگل زدايي ، آتش‌سوزي و چراي دام) عواملي‌ست که منجر به تکه‌تکه‌شدن زيستگاه‌هاي حيوان شده‌است.
انتهاي پيام/
 
 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg